Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

        David Stuart

Επέλεξες αποχή.

Εξαιρετικά.

Μέχρι να αισθανθείς σίγουρος για την πρακτική αποχής σου, θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα να κάνεις ένα διάλειμμα από εφαρμογές που σχετίζονται με το σεξ - ή τουλάχιστον, να είσαι προσεκτικός κατά τη χρήση τους. Το να μάθεις να κάνεις και πάλι νηφάλιο σεξ μπορεί να είναι μια πρόκληση, ακόμη και να σε αναστατώσει. Είναι μεγάλη αναπροσαρμογή για ορισμένους. Κάποιοι μπορεί ακόμη και να επιλέξουν ν’ ακολουθήσουν κάποια θεραπεία για να ξεμπερδέψουν με τη σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της ευφορίας εξαιτίας των ουσιών και της διέγερσης. Οι εφαρμογές που σχετίζονται με το σεξ μπορεί να είναι ένα έναυσμα για να υποπέσει κανείς στη «χρήση» και πάλι. Ένα διάλειμμα από τις εφαρμογές, ακόμα και από το σεξ, μπορεί να είναι χρήσιμο μερικές φορές. Αν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έκανες νηφάλιο σεξ, θα είναι ευκολότερο να κάνεις σεξ με κάποιον που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι, κάποιος που γνωρίζει πως έχει περάσει καιρός από τότε που δοκίμασες να κάνεις νηφάλιο σεξ, κάποιος που να καταλαβαίνει πως ίσως να αισθάνεσαι κάπως νευρικός να δοκιμάσεις να κάνεις νηφάλιο σεξ. Μην ξεκινήσεις κατ 'ευθείαν ανώνυμες «φάσεις» ξανά γιατί να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις κάτι που θα ενεργοποιήσει περισσότερο τα πάθη σου, θα σου προκαλέσει άγχος και πολύ πιθανόν, να μην το απολαύσεις. Πάρ’ το χαλαρά. Μπορείς ν’ απευθυνθείς στο τοπικό ιατρείο/κλινική σεξουαλικής υγείας (ή στον προσωπικό σου γιατρό) σχετικά με την ψυχοσεξουαλική θεραπεία, αν συνεχίσεις να δυσκολεύεσαι.

Αν το ChemSex έχει αρχίσει να κυριαρχεί στην κοινωνική σου ζωή, ίσως να ήταν σοφό να βγεις έξω και να συναντήσεις άλλους ομοφυλόφιλους άντρες (ή άλλους νέους φίλους). Προσπάθησε να τονώσεις και πάλι τα κοινωνικά σου ενδιαφέροντα. Επικοινώνησε με τον τοπικό οργανισμό για τους ομοφυλόφιλους και δες αν μπορούν να σου προτείνουν κάποιες κοινωνικές ή αθλητικές ομάδες. Ίσως να γίνεις και εθελοντής σ’ αυτές, αν υπάρχει αυτή η επιλογή. Επανεπένδυσε σε κάποια χόμπι που μπορεί να σ’ ενδιαφέρουν. Προσκάλεσε φίλους για γεύμα, ή πήγαινε να δεις κάποια παράσταση στο θέατρο, ενημερώσου για εκθέσεις τέχνης με έναν φίλο.Τα Δώδεκα Βήματα σε Κοινοτικές ομάδες, διεθνώς.

Υ.Γ. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τους χώρους και δουλεύουν το πρόγραμμα των Δώδεκα Βημάτων αναφέρονται στους εαυτούς τους ως «εθισμένοι σε απεξάρτηση». Ο όρος «εθισμένος» δεν μεταφέρει κανενός είδους στίγμα στους χώρους αυτούς, είναι απλά μια υπενθύμιση ότι η χρήση/κατάχρηση μιας επιλεγμένης ουσίας, πήρε τον έλεγχο της ζωής τους προκαλώντας εθιστικές συμπεριφορές. Δεν χρειάζεται να είσαι νηφάλιος για να πας σε κάποια από τις συναντήσεις των δώδεκα βημάτων. Ο εθισμός δεν είναι μια αβοήθητη κατάσταση από την οποία δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψης. Είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσεις την επιθυμία/λαχτάρα έχοντας κάποια βοήθεια.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τη λέξη «εθισμός» κάπως άβολη, ή όχι ταιριαστή για εκείνους, ή ίσως να το ορίζουν διαφορετικά. Υπάρχουν επιλογές παρακάτω, κατευθύνσου στην κεφαλίδα Έξυπνη Ανάρρωση.

Οι ομάδες των Δώδεκα Βημάτων μπορεί να είναι χρήσιμες για τους ανθρώπους που επιθυμούν να δείξουν εγκράτεια σε σχέση με τη χρήση ναρκωτικών και σε πολλές πόλεις υπάρχουν ομάδες που λαμβάνουν χώρα καθημερινά. Οι ομάδες αυτές καλωσορίζουν με χαρά μέλη της LGBT κοινότητας και ορισμένες συναντήσεις επικεντρώνονται αποκλειστικά στα άτομα αυτής. Παρά τα όσα πιστεύουν ορισμένοι, οι αδελφότητες των Δώδεκα Βημάτων δεν έχουν σχέση με θρησκευτικές οργανώσεις και δεν χρειάζεται να είναι πιστός κανείς για να παραστεί στις συγκεντρώσεις τους.

Μέσα σ’ αυτές τις ομάδες μπορείς να βρεις ένα μεγάλο μέρος της «Κοινότητας Ανάκαμψης», πράγμα που σημαίνει πως μπορείς να συναντήσεις και να λάβεις υποστήριξη από άλλους που έχουν αναρρώσει, ή αναρρώνουν. Για πολλούς, αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνουν νέους φίλους και να κοινωνικοποιηθούν. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να εργαστείς στο πρόγραμμα ανάκαμψης των Δώδεκα Βημάτων, μια γνωστική εργασία που βασίζεται σε πνευματικές αρχές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την ηρεμία σου.

Αυτό περιλαμβάνει το να ζητήσεις από κάποιον να γίνει χορηγός σου. Ένας χορηγός είναι σα να έχεις έναν σύμβουλο ατομικής υποστήριξης, που μπορεί να σε βοηθήσει και να σε καθοδηγήσει μέσα από ορισμένες απ’ τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσεις στο ταξίδι σου αυτό. Συνήθως, χορηγός είναι κάποιος ο οποίος, επίσης, έχει αναρρώσει από κάποιον εθισμό και που μπορεί να σε καθοδηγήσει στο πρόγραμμα των δώδεκα βημάτων. Καταλαβαίνει τι περνάς, επειδή το έχει ήδη περάσει ο ίδιος. Ο χορηγός θα μοιραστεί την εμπειρία, τη δύναμη και την ελπίδα του μαζί σου, από ό, τι έκανε για να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του και πώς να διατηρεί το αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα.

Οι συναντήσεις μπορεί να διαφέρουν από ομάδα σε ομάδα και λαμβάνουν χώρα σε πολλές διαφορετικές πόλεις ή και χώρες του κόσμου. Είναι ένας ασφαλής χώρος για να ταυτιστείς με άλλους και να μοιραστείς τις επιτυχίες και τις δυσκολίες σου. Είναι λίγο σαν να έχεις ομότιμη-υποστήριξη. Δεν χρειάζεται να κάνεις κράτηση εκ των προτέρων και μπορείς να εμφανίζεσαι απευθείας στην συνάντηση. Δεν χρειάζεται να μιλάς αν δεν θέλεις και είσαι ευπρόσδεκτος να καθίσεις και ν’ ακούσεις τους άλλους αν αυτό προτιμάς. Αυτό που καθιστά αυτές τις συναντήσεις αποτελεσματικές είναι η θεραπευτική αξία ενός εξαρτημένου που βοηθάει έναν άλλο.

Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ελεύθερα και δωρεάν τις συναντήσεις αλλά εξαρτάται από τα μέλη τους το να συνεχίσουν να υφίστανται. Συνήθως, ένα δοχείο περνάει γύρω-γύρω, από άτομο σε άτομο, για να συμβάλει ο καθένας με τον τρόπο του στα χαμηλά έξοδα όπως είναι η ενοικίαση χώρων ή η αγορά τσάι και καφέ, αν και δεν έχει καμία υποχρέωση να το κάνει κανένας αυτό. Κανείς δεν περιμένει να συνεισφέρουν οι νεοφερμένοι και η βιβλιογραφία είναι δωρεάν γι’ αυτούς.

Υπάρχουν πολλές χιλιάδες άτομα της LGBT κοινότητας παγκοσμίως που παρακολουθούν Προγράμματα Ανάκαμψης Δώδεκα Βημάτων, που έχουν αλλάξει τις ζωές τους και συνεχίζουν να τα πηγαίνουν καλά.

Για περισσότερες πληροφορίες ώστε να βρεις το Πρόγραμμα Δώδεκα Βημάτων που ίσως να σου ταιριάζει καλύτερα και γενικά για πληροφορίες σχετικά με τις συναντήσεις, ακολούθησε τους παρακάτω συνδέσμους.Ανώνυμοι Κρυσταλλικής Μεθαμφεταμίνης

http://www.crystalmeth.org *

Ανώνυμοι Σεξουαλικά Εθισμένοι

http://saauk.info/en/ *

https://saa-recovery.org * (εκτός Ηνωμένου Βασιλείου)

Ανώνυμοι Εθισμένοι στο Σεξ και στην Αγάπη

http://www.slaauk.org *

https://slaafws.org (Εκτός Ηνωμένου Βασιλείου)

Ανώνυμοι Ναρκωμανείς

http://ukna.org *

https://www.na.org* (Εκτός Ηνωμένου Βασιλείου)

Ανώνυμοι Συν-εξαρτημένοι

http://www.coda-uk.org

http://coda.org (Εκτός Ηνωμένου Βασιλείου)

Ανώνυμοι Αλκοολικοί

http://www.alcoholics-anonymous.org.uk *

http://www.aa.org * (Εκτός Ηνωμένου Βασιλείου)

*Αυτές οι ομάδες έχουν γκρουπ που επικεντρώνονται στην LGBT κοινότητα. Παρακαλούμε, έλεγξε τη λίστα προσωπικών συναντήσεων για περισσότερες πληροφορίες.

Το κείμενο που ακολουθεί δημιουργήθηκε για το Λονδρέζικο αναγνωστικό κοινό, οπότε μπορεί να μην εφαρμόσιμο για όλες τις χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΕΞΥΠΝΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Για όλους εκείνους που αναζητούν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα Δώδεκα Βημάτων, η ΕΞΥΠΝΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ, επίσης, προσφέρει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα αποχής και αποκατάστασης. Βοήθεια και υποστήριξη είναι διαθέσιμες σε μέλη που έχουν αναρρώσει ή αναρρώνουν ακολουθώντας τα προγράμματά τους. Αν και πρόκειται για μικρότερο οργανισμό, γίνονται πολλές συναντήσεις σε αρκετές πόλεις εντός κι εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ παρέχεται και διαδικτυακή υποστήριξη.

ΕΞΥΠΝΗ Ανάρρωση

https://www.smartrecovery.org.uk

http://www.smartrecovery.org (Εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου)


Η αποχή είναι ένα μεγάλος στόχος και μπορεί να είναι πιο εύκολη για μερικούς από ό, τι για κάποιους άλλους. Μερικές φορές μπορεί να είναι πιο εύκολο να θέσεις ως στόχο ένα μικρότερο χρονικό διάστημα. Αν θέλεις να εργαστείς προς την κατεύθυνση ενός μικρότερου, εφικτότερου στόχου, ίσως ενός μήνα ή ακόμη και μόνο ενός διαλείμματος ενός Σαββατοκύριακου από τα ναρκωτικά, κάνε κλικ στην καρτέλα που ακολουθεί και θα σε καθοδηγήσουμε μέσω αυτής.


Αν παλεύεις με συχνά ολισθήματα ή αν αισθάνεσαι πως η αποχή είναι πολύ μεγάλος στόχος για σένα, μπορείς να κάνεις μικρότερα βήματα. Δοκίμασε έναν μικρό, εφικτό στόχο αρχικά και βρες τον τρόπο να ανέβεις προς τα πάνω.

Κάνε ένα διάλειμμα, δούλεψε προς την κατεύθυνση ενός μικρού, εφικτού στόχου.