top of page
original (32).png

Hienoa.

Nyt olet:

  • Tunnistanut tavoitteen, jota kohti työskennellä

  • Olet varmistanut, että tavoitteesi on realistinen ja saavutettavissa oleva; ei mitään liian "suurta."

  • Olet kertonut, että olet aika varma, että pystyt saavuttamaan tavoitteen. (Tämä ei ole lupaus, vaan tavoite, jota kohti voit työskennellä.)

  • Olet kertonut, kuinka tärkeää tämä on sinulle.

  • Olet tunnistanut, kuinka monta kertaa viikossa olet mahdollisesti alttiina huumeiden käytölle. Se on hyvä tietää, jotta voit valmistautua noihin hetkiin. Voit kirjoittaa asiat päiväkirjaan sekä yrittää keskittyä muihin asioihin. Älä jää paikoillesi tylsistymään. Koeta löytää hyvä kaveri tai vertainen tukemaan sinua, jos mahdollista.

  • Merkitsit joitakin kohtia, joita voisit tehdä eri tavalla mieliteon iskiessä. On tärkeää tiedostaa, ettet ole himojesi uhri, vaan on keinoja, joilla voit päästä niistä yli. Harjoittele ja vahvista niitä. Tarvitset näitä taitoja, kun etenet tavoitteissasi.

Siinä se. Nyt sinulla on oma Care Plan.

 

Jos pystyt, kerro jollekulle, että yrität tehdä muutoksia. Muutoksen läpikäynti voi olla kivempaa ja helpompaa, jollet ole yksin. Voi olla vaikeaa kertoa tästä aiheesta muille, mutta älä häpeä. Tämä on rohkea, uskalias askel, ja sinun tulisi olla ylpeä siitä, että edes yrität.

Saavutitpa tavoitteesi tai et, nyt sinulla on työkalu, jolla voit osaltaan auttaa itseäsi. Joskus kokeillaan ja epäonnistutaan; aina ei voi onnistua ensimmäisellä kerralla. Älä luovuta. Voit palata takaisin tänne, valita saavutettavamman tavoitteen ja työskennellä sitä kohti. Yritä oppia tunnistamaan heikot hetkesi ja harjoittele mielihalujesi hallintaa. Parhaimmillaan onnistut joka kerta helpommin.

Ja kun onnistut, muista onnitella itseäsi. Se on tärkeää. Kun taas et onnistu, voit silti onnitella itseäsi yrittämisestä. On täysin ymmärrettävää, että muutos voi olla vaikea. Ihmissuhteet, seksuaalisuus ja seksuaalivähemmistöjen elämä voivat olla monimutkaisia, et ole yksin. Lannistumisen sijaan, aloita uusi Care Plan vailla häpeää ja itseesi uskoen.

original.png
bottom of page