top of page
original (25).png

Sjajno.

Do sada si:

 

  • Odredio cilj koji te zanima.

  • Osigurao si da je realističan, nešto što se može postići, i nešto što nije preveliko.

  • Rekao si nam da imaš osjećaj da možeš dostići daj cilj (to nije obećanje, samo cilj prema kojem ćeš raditi).

  • Rekao si nam koliko ti je to važno.

  • Također, odredio si u koja sve doba dana tijekom tjedna si najranjiviji za koristiti kemiju. To nam je dobro za znati, jer sad možeš biti spremniji za očekivati te trenutke. Zabilježi stvari u svoj dnevnik, i pripremi se. Nemoj samo čekati, pa da ti bude dosadno. Ako možeš, pronađi dobrog prijatelja - to je uvijek bolje nego da ovo prolaziš sam.

  • U trenutku kada se pojavi želja ili žudnja, neke stvari možeš učiniti drugačije. Važno je razumjeti da nisi žrtva svojih želja i da postoje stvari koje možeš napraviti da ti osjećaji nestanu. Vježbaj te stvari. Postani dobar u njima. Te stvari će ti trebati i dalje, dok nastavljamo dalje s koracima.

 

To je sve za sada. Sad imaš svoj vlastiti plan brige.

Ako možeš, reci dobrom prijatelju da pokušavaš napraviti promjene. Uvijek je dobro dobiti podršku. Ponekad je teško podijeliti svoju ranjivu stranu s drugima, ali nemoj se sramiti. To što si započeo s ovim je hrabra i sjajna stvar, i trebaš se ponositi s tim.

Neovisno od toga uspiješ li ili ne, sada imaš alate koje ti mogu pomoći kad si sam. Ponekad se radi o isprobavanju i pravljenju grešaka; ponekad ne uspiješ sve od prve. Ne odustaj. Probaj ponovno. Odaberi cilj koji je dostižan, i radi prema tome. Postat ćeš bolji u otkrivanju svojih ranjivih trenutaka, i vježbajući ove tehnike bit ćeš bolji u upravljanju svojim osjećajima žudnje i želje. Ući će ti u naviku, i bit ćeš bolji svaki put.

I kada uspiješ... čestitaj si. To je važno. Ako ne uspiješ... čestitaj si što si probao. Nemoj se obeshrabrivati. Postoji razlog zašto ovo nije jednostavno. Gay život, i gay seks su komplicirani, nisi sam. Stoga, nemoj se obeshrabrivati, samo započni novi plan brige. S osmjehom, i samopouzdanjem.

original (26).png
bottom of page