top of page
original (14).png

Odlično!

 

Zdaj si torej naredil naslednje:

 

  • določil si cilj, ki si ga boš prizadeval doseči.

  • Poskrbel si, da gre za realističen, dosegljiv cilj, nič preveč ambicioznega.

  • Zaupal si nam, da si precej prepričan, da boš dosegel ta cilj (ne gre za »obljubo«, le cilj, ki si ga boš prizadeval doseči).

  • Zaupal si nam, koliko ti to pomeni.

  • Opredelil si tudi, kdaj te najbolj zamika uporaba drog. To je zelo dobro vedeti. Zdaj si lahko bolje pripravljen na te trenutke. Piši dnevnik, zamoti se. Ne pusti si postati brezdelen in zdolgočasen. Če je mogoče, prosi kakšnega dobrega prijatelja za podporo. Vedno je bolje, če nisi sam v tem.

  • Odkljukal si nekatere stvari, ki jih lahko narediš drugače, ko začutiš hlepenje. Pomembno se je zavedati, da nisi žrtev tega hlepenja; dejansko obstajajo načini, kako ga premagati. Vadi se v njih. Postani dober v njih. V nadaljevanju jih boš še zelo potreboval.

 

To je to. Imaš svoj program samopomoči.

 

Če je mogoče, povej kakšnemu dobremu prijatelju, da se trudiš narediti nekaj sprememb. Če se tega lotevaš sam, ni nikoli tako dobro kot če imaš podporo najboljšega prijatelja. Takšno šibkost je včasih težko deliti z nekom drugim, ampak naj te ne bo sram. To, kar počneš, je odlično in zelo pogumno, zato moraš biti ponosen na svoj trud.

Ne glede na to, če uspeš doseči svoj cilj, imaš zdaj na voljo komplet orodij, s katerim si lahko pomagaš. Včasih gre za učenje skozi napake; človek ne uspe vedno v prvem poskusu. Ne obupaj. Vedno znova se vračaj. Izberi dosegljiv cilj in si ga prizadevaj doseči. Nauči se bolje prepoznavati ranljive trenutke in vadi tehnike, ki ti pomagajo nadzorovati hlepenje. Navadil se jih boš. Vsakič boš boljši.

In ko uspeš ... si čestitaj. To je pomembno. Ko ne uspeš ... si čestitaj za svoj trud. Ne očitaj si. Obstaja tehten razlog, zakaj ti je težko. Gejevsko življenje in gejevski seks sta zapletena, nisi sam. Zato si ne očitaj, ampak se preprosto loti novega programa samopomoči. Z nasmehom in zaupanjem vase.

original (15).png
original (16).png
bottom of page